diumenge, 22 d’abril del 2012

METRO A LIMA


Avui us ensenyo el metro de Lima. Si el metro es això, un autobús, tu quan preguntes pel metro t’envien cap aquí. Una Línia de busos que va de Chorrillos a Naranjal. Be en realitat son dos que fan el mateix recorregut pero al centre la ciutat s’obren cap un costat o l’altre depenen de si es la L1 o la L2.
De fet son bastant ràpids ja que tenen un carril per ells sols i no agafen tràfic i circulen per la expresway i el tros que agafen de ciutat també tenen el seu propi carril.
El seu nom de metro ve de autobús metropolitano.
El que nosaltres coneixem com a metro, aquí es diu tren  electrico, que ja et dona una idea de com deuen ser els altres trens del país, els poquets que hi ha.
Es una línia de metro inaugurada fa poc, de fet jo estava aquí quan començava a funcionar i els primers dies era gratis. Al ser gratis anava fins els topes, ara que ja es paga i l’afluència ha baixat i te un recorregut molt curt encara i al sortir, com no vagis a un dels barris de la línia tens que agafar un altre mitjà per continuar.
A mes, aquest tren electrico va enlairat per grans avingudes, en comptes de soterrat.

I metro també  es una de les principals cadenes alimentaries del país, una especie d’erosky que esta per tot arreu i alguns son 24 non stop i els altres evidentment, obren 7 dies a la setmana.

3 comentaris:

  1. La conya aquest de "he arribat tard pq al metro se l'ha punxat una roda" allà deixa de ser conya !!!!

    ResponElimina
  2. jejjeje home son bastant nous aquets comparats amb els de linea i els omnibus

    ResponElimina
  3. Peru? jajaaa ay no yo tengo que leer este blog aunque este en catalan algo entendere ;)

    ResponElimina